П Р О Т О К О Л

ОТ ЗАКЛЮЧИТЕЛНО СЪБРАНИЕ НА КРЕДИТОРИТЕ

на „МАРИНА БЛЕК СИЙ РИВИЕРА” ООД

(в несъстоятелност)

 

по търговско дело № 865/2009 година

по описа на Варненски окръжен съд - Търговско отделение,

съгласно Определение № 260244 от 09.07.2024 година

 

            Днес, 22.07.2024 година (двадесет и втори юли две хиляди двадесет и четвърта година) в 10:35 часа, в Търговската зала на Варненски окръжен съд започва провеждането на Заключително събрание на кредиторите на „МАРИНА БЛЕК СИЙ РИВИЕРА” ООД (в несъстоятелност), ЕИК 103958265, със седалище и адрес на управление: ******.

 

Поканата за събранието е обявена по партидата на „МАРИНА БЛЕК СИЙ РИВИЕРА” ООД (в несъстоятелност), ЕИК 103958265, водена в Търговския регистър към Агенция по вписванията, на 09.07.2024 година.

 

Събранието се ръководи от съдия в Окръжен съд М. Терзийска, съдия-докладчик по делото и се протоколира от Христина Атанасова - съдебен секретар при Варненски окръжен съд.

  

            СЪДЪТ по несъстоятелността констатира, че на заключителното събрание не присъстват кредитори, както и представител на длъжника „МАРИНА БЛЕК СИЙ РИВИЕРА” ООД (в несъстоятелност). В залата присъства постоянния синдик Я.Н.С., представил отчет за дейността по чл. 733 от ТЗ. Същият е обявен в книгата по чл. 634в от ТЗ на 09.07.2024 г. като възражения не са постъпили.

 

Събранието на кредиторите протича при следния дневен ред:

 

1. Изслушване отчета за дейността на синдика и доклада за извършените разпределения на сумите, които са събрани при осребряването и за останалите неплатени вземания.

 

Синдикът С.: Поддържам отчета за дейността ми.

Съвсем накратко в оперативен порядък: предложения оздравителен план за оздравяване на дружеството не е бил утвърден от съда, в резултат на което длъжникът е бил обявен в несъстоятелност. Видно от отчета на предишния синдик Н. - цялото имущество на дружеството е било осребрено, още преди встъпването ми в длъжност и част от постъпилата сума от осребряването е била разпредЕ. на част от кредиторите.

В резултат и на моята дейност, след приключване на съдебните спорове относно вземането на кредитора срещу когото са предявени исковете за качеството му на кредитор - задЕ.та за него сума му е изплатена, както и на останали кредитори, за които бе установено, че по една или друга причина, сумите им разпределени по предишни сметки, не са им били преведени. В резултат на това масата на несъстоятелността е изчерпана, което предполага приключване на производството по несъстоятелност.

Няма информация за висящи съдебни производства. Заварените такива са изрично и пунктуално описани в представения от мен отчет по делото, видно от който същите са приключили с влезли в сила съдебни актове.

Представям на съда платежен документ с отбелязване от банката, видно от който на 15.07.2024 година особената сметка, разкрита за целите на производството по несъстоятелност, е закрита.

Ведомостите за заплати не са предадени в архива на НОИ, тъй като такива липсват. Издадено ми е надлежно удостоверение по чл. 5 ал.10 от КСО, което е представено като приложение към отчета. Освен това е приложена и разпечатка от сайта на НОИ, видно от която всички договори на дружеството по трудови правоотношения, са прекратени.

 

СЪДЪТ по несъстоятелността след изслушване доклада на синдика, приема, че обявения дневен ред е изчерпан, поради което заключителното събрание на кредиторите беше закрито.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11:45 часа.

 

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

          СЕКРЕТАР: